arrow-left Назад до новин

«Інфоксводоканал» прокладає новий каналізаційний колектор зі склопластику

news-img

Співробітники «Інфоксводоканалу» замінюють напірний каналізаційний колектор між Головною каналізаційною насосною станцією і станцією біологічної очистки «Північна». Всього тут проходить три трубопроводи. Один з них вже оновили в минулому році. Зараз замінюють майже кілометр трубопроводу діаметром 1400 мм. Замість старої труби, яка відпрацювала свій експлуатаційний ліміт, прокладають майже 1000 метрів нової склопластикової труби діаметром 1200 мм турецького виробництва.

Коллектор_2

Фахівці компанії відзначають, що термін служби склопластикових труб буде набагато вище, ніж сталевих. Справа в тому, що цими колекторами перекачуються на станцію біологічної очистки «Північна» господарсько-побутові стоки з більшої половини Одеси. Самі стічні води, крім агресивного середовища мають абразивні частинки, які сприяють швидкому руйнуванню дна трубопроводу, що загрожує його пошкодженням. У склопластику такого немає, він більш стійкий як до агресивних стоків, так і до механічного впливу.

Коллектор_3

На Головній каналізаційній насосній станції завершується модернізація, адже крім трубопроводів вже замінили насосне обладнання. Для цього фахівці компанії вже встановили європейські енергоефективні насоси «Grundfos». Крім цього, на цій станції недавно повністю замінили лінії електроживлення і трансформаторну підстанцію.

Для інформації, Головна каналізаційна насосна станція – це одна з найважливіших каналізаційних артерій водоканалу. Насосна з'єднується напірними колекторами зі станцією біологічної очистки «Північна» і перекачує туди близько 70% стоків з усього міста для подальшого очищення. В добу через неї проходить близько 140 тисяч кубометрів стічних вод.

  • Повідомлення

    news img
    04.09.2024

    Останній день передачі показників лічильників за серпень

    Передайте показники лічильників за серпень до кінця дня, щоб уникнути черг і перевантаження ліній

  • Тарифи

    news img
    31.05.2024

    Увага! З 01.06.2024 змінюються тарифи

    Змінюються тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення споживачам всіх категорій, окрім населення

  • Відключення

    news img
    07.08.2024

    Увага, аварійне відключення води в частині ж/м “Лузанівка” м.Одеса 08 серпня 2024 року!

    08 серпня 2024 року з 09:00 до 23:30 буде припинено подачу води

  • Події

    news img
    22.04.2024

    Фахівці "Інфоксводоканалу” здали кров для захисників України

    Кров для потреб поранених військових