arrow-left Назад до новин

У березні за воду платимо по новому

news-img

«Інфоксводоканал» нагадує, що в першій декаді березня одесити отримають нові рахунки за воду. У них нарахування за лютий будуть зроблені за новими тарифами, які встановлені рішенням Нацкомісії та введені в дію з 05.02.2020.

Таким чином регулятор зрівняв тариф для приватного сектора, багатоквартирних будинків і юридичних осіб і встановив його в розмірі 26,72 грн., з ПДВ (водопостачання та водовідведення).

Слід зазначити, що підвищення тарифу пов'язане зі зміною витрат на оплату податків, зборів, заробітної плати. Значні інвестиції компанії в енергоефективні технології та заміну обладнання дозволили більш ніж на 30% знизити витрати на електроенергію і не допустити зростання тарифів при підвищенні цін на енергоресурси.

Споживачам, які проживають у багатоквартирних будинках на прямих розрахунках з водоканалом, з лютого крім звичайної плати за тарифом буде щомісяця нараховуватиметься плата за абонентське обслуговування. Її введення передбачено новим Законом «Про житлово-комунальні послуги».

Плата за абонентське обслуговування потрібна для відшкодування витрат, пов'язаних з укладанням договорів про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги. Також за рахунок абонентської плати будуть поверятся квартирні водоміри, строк повірки яких настав з лютого 2020 року.

Абонплата нараховується на один особовий рахунок, її сума залежить тільки від наявності квартирних водомірів, а не від обсягу водоспоживання або кількості проживаючих.

Розмір плати за абонентське обслуговування в розрахунку на 1 особовий рахунок на місяць (грн. з ПДВ)

  • Без водоміра

20,03

  • 1 водомір холодної води

26,52

  • 2 і більше водомірів

29,81

Абонплата буде включена в загальну суму нарахування, а також для зручності виділяється окремим рядком у квитанції. Отримані рахунки за послуги водокористування необхідно сплачувати до 20 числа кожного місяця. Для більш швидкого зарахування платежів водоканал рекомендує користуватися послугами банків-партнерів (Ощадбанк, Приватбанк, Південний, Схід), а також оплачувати без комісії на сайті «Інфоксводоканалу».

  • Повідомлення

    news img
    04.09.2024

    Останній день передачі показників лічильників за серпень

    Передайте показники лічильників за серпень до кінця дня, щоб уникнути черг і перевантаження ліній

  • Тарифи

    news img
    31.05.2024

    Увага! З 01.06.2024 змінюються тарифи

    Змінюються тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення споживачам всіх категорій, окрім населення

  • Відключення

    news img
    14.10.2024

    Увага, аварійне відключення води у частині Пересипського району м.Одеса 15 жовтня 2024 року!

  • Події

    news img
    22.04.2024

    Фахівці "Інфоксводоканалу” здали кров для захисників України

    Кров для потреб поранених військових