arrow-left Назад до новин

В Одесі будуть відключати водопостачання💧 боржникам

news-img

29 грудня 2023 року Кабінет Міністрів України постановою №1405 скасував заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг боржникам,  нарахування та стягнення штрафів, пені. Відповідні обмеження були введені ще у березні 2022 року, але відтепер надавачі комунальних послуг мають право не лише подавати до суду, але й відключати боржникам послуги водопостачання та водовідведення. Виключення становлять території, на яких ведуться бойові дії та тимчасово окуповані території.

З початку воєнного стану деякі споживачі вважали, що можна взагалі не платити за комунальні послуги, через що рівень заборгованості став катастрофічним і більшість підприємств водопостачання опинились на межі виживання.

Так, лише одесити за надані послуги водопостачання та водовідведення заборгували «Інфоксводоканалу» астрономічну суму – майже півмільярда гривень. Ці гроші могли б піти на сплату боргів за електроенергію, на заміну труб чи купівлю нового обладнання. Але підприємство вимушене «латати дірки» та знаходити кошти, щоб розраховуватись з боргами перед  постачальниками енергоресурсів, матеріалів та реагентів.

Фахівці «Інфоксводоканалу» сподіваються, що не доведеться блокувати картки та відключати послуги десяткам тисяч боржників. Адже такі заходи – не самоціль, а лише законний спосіб стягнення боргів з неплатників. У будь-якому разі компанія завжди готова йти назустріч споживачам та у разі фінансових складнощів оформити реструктуризацію боргу. Для швидкої та безпечної оплати запроваджені всі сучасні сервіси дистанційного обслуговування. На сайті підприємства infoxvod.com.ua можна сплатити за воду в один клік без реєстрації і комісій, картою будь-якого банку. За допомогою чат-ботів у вайбері та телеграмі можна зручно перевірити стан особового рахунку, передати показання і здійснити оплату.

  • Повідомлення

    news img
    21.10.2024

    “Інфоксводоканал” оновив понад 1100 метрів водопроводу для мешканців Київського та Приморського районів

  • Тарифи

    news img
    31.05.2024

    Увага! З 01.06.2024 змінюються тарифи

    Змінюються тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення споживачам всіх категорій, окрім населення

  • Відключення

    news img
    14.10.2024

    Увага, аварійне відключення води у частині Пересипського району м.Одеса 15 жовтня 2024 року!

  • Події

    news img
    22.04.2024

    Фахівці "Інфоксводоканалу” здали кров для захисників України

    Кров для потреб поранених військових